• Ajánlatkérő tartalma
  A LISTA üres.

  Megújultak a Bakonytherm kerámia áthidalók

  2022-07-13 10:50 - A Pápateszéri Téglagyár teljesen új gyártó csarnokban és automata gépsoron kezdte el a Bakonytherm márkanéven forgalmazott kerámia nyílásáthidalói gyártását.

  A három különböző nyílásáthidaló típust (10-es válaszfal, 12-es főfal, valamint elemmagas áthidaló) az elmúlt évek során, egymást követően megújította a gyártó és ez év tavaszán az új 10-es válaszfal nyílásáthidaló gyártásának beindításával teljesen megújultak a BAKONYTHERM nyílásáthidalói.

  Az új gyártástechnológia alkalmazásával a BAKONYTHERM nyílásáthidalók méretpontosabbak és a megváltozott kerámia „papucsok” miatt könnyebbek is lettek. A BAKONYTHERM nyílásáthidalók jelenleg a piacon kapható legkisebb tömegű (kg/méter) kerámia nyílásáthidalók és a korábban használt betonacélt egy 4-szer erősebb feszítő huzalra kiváltva a BAKONYTHERMÒ nyílásáthidalók egyben jobban terhelhetővé is váltak.

  Az új kerámia „papucsok” több légrést tartalmaznak az előzőekhez képest, ezért a nyílásáthidalók hőszigetelő képessége is javult. A BAKONYTHERM elemmagas nyílásáthidaló fölé ráfalazás nem szükséges, mert a magassága megegyezik a blokktégláéval.

  Az új nyílásáthidalói fejlesztését a Pápateszéri Téglagyár K+F projekt eredményeként egy mérnökirodával közösen valósította meg.

  A felhasznált alapanyagok közül a betonacél olasz gyártótól érkezik, átmérője 2*2,25 mm, szakítószilárdsága 1880 N/mm2, amely a normál B500-as betonacélhoz képest 3,7-szer erősebb. A cement import 42,5 Rapid cement, 2 napos szabványos nyomószilárdsága 30 MPa, amely a legjobb érték a régióban. A kavics a Dunántúl egyik legjobb bányájából származik, amelyet keveri a gyártó a kétféle szemcsenagyságból. A beton gyártását automata betonkeverő végzi, amely az összes alkotót kiméri és automatán adagolja, ezért a minősége folyamatosan, egyenletesen kiváló C30/37.

  Bakonytherm áthidaló